top of page
Sök
  • Skribentens bildSahman Consulting

Tre tips när du förhandlar ner dina skulder

Uppdaterat: 13 sep. 2021

Som privatperson kan det vara svårt att veta hur man ska tänka när man försöker förhandla ner sina skulder. Använd dig av följande tre tips vid förhandlingen för att maximera avskrivning.


1. Klargör din utgångsposition

Innan du sätter dig i förhandlingar med inkasso / fordringsägaren (den som ska få betalt) så är det viktigt att utvärdera din utgångsposition. Börja med att ta reda på så mycket information som du kan om skulden. All information så som kapitalbelopp, räntesats, dina historiska inbetalningar och åldern på skulden är bra att veta om du vill gå in i förhandlingarna med bästa möjliga förutsättningar och göra bra ifrån dig under en ackordsförhandling.


2. Ta inte det första erbjudandet

Ibland händer det att fordringsägaren eller dess ombud (inkasso) hör av sig till dig med ett ackordsförslag. Det första ackordsförslaget som du får kan ibland vara lockande att tacka ja till men kom ihåg att du oftast kan ha möjlighet till ännu större avskrivningar. Tacka nej och återkom själv med ett ackord som passar dig ännu bättre.


Även om du har initierat ackordsförhandlingen och inkommit med ett ackordsförslag så är det ett bra tips att tacka nej till det första erbjudandet som inkasso erbjuder dig, om det såklart inte är så att de har godkänt ditt egna förslag.


3. Var tålmodig

Att nå en ackordsuppgörelse tar oftast tid och det är en process där förhandlingarna går fram och tillbaka. Att skynda fram ett ackordsuppgörelse kan vara kostsamt och resultera i ackord som inte gynnar dig. Ta den tid som behövs och var inte besviken om du inte når en ackordsuppgörelse vid första förhandlingstillfället.


919 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page