top of page
Sök
  • Skribentens bildSahman Consulting

Ackord , nyckeln till frihet !?

Att ta sig ur skuldfällan är ingen lätt uppgift men med lite kunskap kring ämnet kommer man långt. Ackord kan vara ett oerhört kraftfullt verktyg som kan hjälpa en på spåret till att bli skuldfri. Så vad är ett ackord?Ackord är en uppgörelse mellan den som ska betala och den som ska få betalt. En ackordsuppgörelse innebär att man möts i mitten. Ett ackord kan utformas på många olika sätt men oftast brukar det resultera i en engångsbetalning från den som ska betala och sedan en nedsättning av resterande skuld från den som ska få betalt.

Kan man få sin skuld avskriven? Ja , under rätt förutsättningar kan man få delar av sin skuld nedskriven/minskad. Det är möjligt att få delar av sin skuld avskriven genom att nå en uppgörelse med fordringsägaren (den som ska få betalt).


Fordringsägare gör ständigt en bedömning av sina möjligheter att få betalt. Att inte få sin skuld betald alls är såklart det sämsta alternativet för fordringsägaren och ett alternativ de gärna försöker undvika. Ibland är det bästa alternativet att få delar av sin skuld betald i utbyte mot att resten av skulden skrivs av.


Hur mycket av skulden kan man få nedskrivet? Vid ackordsförhandlingar är det oftast räntan som man försöker förhandla ner men det är inte uteslutet att prata om att skriva av även delar av kapitalskulden. Det beror på många olika faktorer så som åldern på skulden, räntesatsen, betalningshistoriken, dina ekonomiska förutsättningar och såklart även viljan hos fordringsägaren att förhandla. Att veta om uppgörelsen som man har erbjudit/ blivit erbjuden är gynnsam för dig är svårt att avgöra utan att ha kunskap om branschen. Vid ackordsuppgörelser är det oftast ett inkassobolag som företräder fordringsägarens intressen, därför behöver du själv värna dina egna intressen i förhandlingarna.635 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page