top of page

Sök omstartslån via låneförmedlare

Du kan antingen söka ett omstartslån via en låneförmedlare eller direkt hos långivarna. Vi rekommenderar alltid att först försöka söka ett omstartslån via låneförmedlarna. Fördelen med detta är att det endast görs en kreditupplysning och du har möjlighet att få flera erbjudanden vilket i sin tur kan sänka räntorna. 

Här nedan ser du vilka låneförmedlare som är bäst när du är ute efter ett omstartslån för att lösa dina skulder. Hos dessa aktörer har du stor chans att baka ihop krediter till förmånliga villkor.

Lendo logo.png
 • Populärast låneförmedlare i Sverige 

 • Svar från upp till 40 långivare

 • Godkänner betalningsanmärkningar

 • Ålderskrav 18 - 70

 • Inkomstkrav 110 000 kr / år

Effektiv ränta
2,95 - 29,95 %

Lånebelopp
10 000 - 600 000 kr

Vad är omstartslån?

Omstartslån är ett lån utformat för dig som har en eller fler betalningsamärkningar och önskar låna pengar för att lösa dina dyra skulder. Omstartslån är också känd som skuldfinansieringslån. I vissa fall förekommer även benämningar såsom saneringslån och nystartslån. Dessa lån har för avsikt att hjälpa privatpersoner med betalningsanmärkningar att få ett samlingslån och betala av sina skulder. 

Flicka i naturen
Campingplats i bergen

Fördelar med omstartslån

Lån för dig med betalningsanmärkningar

Sänkt ränta

Oftast så sänker du din ränta genom att samla dina skulder. Du slipper ockerräntor och förseningsrä

2

Lägre avgifter

Bli av med avgifterna kopplade till de små lånen

3

Bättre överblick

Du får bättre överblick över din ekonomi och kostnader

Är omstartslån rätt för dig?

1.  Vill du baka ihop dina lån?

Har du för avsikt att låna pengar för att lösa dina dyra skulder så kan omstartslån /skuldfinansieringslån vara ett rätt alternativ för dig. Genom att samla dina lån till ett så får du sänkt ränta och lägre avgifter samtidigt som du får bättre överblick över din ekonomi och kostnader

2. Har du dålig kreditvärdighet/ betalningsförmåga?

Har du dålig kreditvärdighet eller har du kanske skulder hos inkasso eller Kronofogden så kan du med hjälp av omstartslån komma ur skuldfällan

Campingplats i bergen

Kan jag låna pengar med betalningsanmärkning?

Vi på Sahman Consulting är medvetna om att alla kan hamna i en svår ekonomisk situation och därför är vi måna om att hjälpa er ur detta. Du som har sämre kreditvärdighet kan ansöka om ett bra samlingslån här via oss. Vi förstår att det är din inkomst och din återbetalningsförmåga som avgör dina möjligheter till att kunna lösa dina skulder och inte om du har en eller flera betalningsanmärkningar.

 

Alla kan hamna i en situation där man råkat dra på sig betalningsanmärkningar pga av obetalda skulder och räkningar. Vi hänger inte upp oss på om du har sämre kreditvärdighet  pga flertalet kreditupplysningar. Vi vill hjälpa dig att hitta ett sätt att lösa dina skulder. Du kan även få hjälp att lösa skulder till Kronofogden. 

Resenär i naturen
Vänner på en vandring

Omstartslån - Låna pengar med aktiv skuld hos Kronofogden

Söker du ett lån för att kunna betala av skulder som befinner sig för hos Kronofogden eller inkasso så är det ett omstartslån/skuldfinansieringslån som du är ute efter. Ett lån som kan hjälpa dig att betala av dina skulder. Att låna pengar med en aktiv skuld hos Kronofogden är en utmaning då det är väldigt få banker som hjälper skuldsatta med ett aktivt skuldsaldo. 

Viktigt att notera är att få långivare accepterar skulder hos Kronofogden även om de erbjuder omstartslån/nystartslån.

 

Om du ansöker via oss så är dina chanser att få låna pengar trots aktiv skuldsaldo hos Kronofogden och flertal anmärkningar högre. Tillsammans med vår partner kollar vi på din nuvarande betalningsförmåga och inte tidigare betalningsanmärkningar och kreditupplysningar.

Låna mindre på omstartslånet genom att kontakta oss

Oavsett om du har blivit godkänd för ett omstartslån eller planerar att ansöka om ett så ta gärna kontakt med oss så undersöker vi dina valmöjligheter.

 

Tänk på att du kan spara mycket pengar genom att ackordsförhandla. Har du blivit godkänd för ett omstartslån så kan du vända dig till oss för att se över dina möjligheter till att betala mindre på dina skulder genom att försöka skriva av delar av dessa. 

 

Du som planerar att ansöka om ett omstartslån kan också ta kontakt med oss och se om vi kan hjälpa dig att sänka din totala skuldsaldo och därmed hjälpa dig att låna ett mindre belopp.

Par i naturen

Omstartslån utan fast anställning

I det fall du saknar inkomst så är det inte uteslutet att du kan få ett omstartslån. Det du behöver i så fall är en medsökande. En medsökande kan till exempel vara en sambo eller förälder. En medsökande kan i det fall vara helt avgörande för om du ska kunna få ett omstartslån.

 

Om din medsökande har en fast anställning ökar detta dina chanser avsevärt att få igenom din ansökan om omstartslånet samt att ni får ett omstartslån med både ränta och återbetalningstid anpassat till era behov.

Omstartslån vs samlingslån

Du kanske undrar vad skillnaden mellan de olika lånen såsom omstartslån och samlingslån är? Både omstartslån och samlingslån har samma funktion och det är att samla lån och krediter och därmed erbjuda en lägre ränta och bättre översikt.

Största skillnaden ligger i hur dessa marknadsförs mot privatpersoner. Omstartslån vänder sig till individer som har lån/krediter som har förfallit dvs skulder. Har man skulder så är det omstartslån som man är ute efter om man har för avsikt att samla dessa. Vanligt förekommande benämningar för lån som omfattar även skulder är omstartslån, skuldfinansieringslån och i vissa fall även nystartslån.

Samlingslån har däremot för avsikt att ersätta flera andra mindre lån/krediter, som ännu inte har förfallit, genom att slå ihop dessa till ett större lån.

 • Vad är ett omstartslån?
  Omstartslån är ett lån utformad för dig som har en eller fler betalningsanmärkningar och önskar låna pengar för att lösa dyra gamla skulder. Andra vanligt förekommande benämningar för omstartslån är nystartslån, skuldfinansieringslån och även ibland saneringslån.
 • Kan jag bli beviljad ett omstartslån trots dålig kreditvärdighet?
  Omstartslån är ett lån utformad för dig med dålig kreditvärdighet. Lånegivare som erbjuder omstartslån är vanligtvis mer intresserade av din inkomst och återbetalningsförmåga när det avgör om du lan bli beviljad ett omstartslån. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder så länge du uppfyller övriga krav som långivare ställer.
 • Kan jag bli beviljad ett omstartslån trots betalningsanmärkningar?
  Omstartslån är ett lån utformad för dig med dålig kreditvärdighet. Lånegivare som erbjuder omstartslån är vanligtvis mer intresserade av din inkomst och återbetalningsförmåga när det avgör om du lan bli beviljad ett omstartslån. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder så länge du uppfyller övriga krav som långivare ställer.
 • Kan jag bli beviljad ett omstartslån trots skulder hos inkasso/Kronofogden?
  Om du vill låna pengar trots att du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden så kan du göra det men oftast så krävs i det fall en medsökande. Med en medsökande kan du samla dina skulder hos inkasso och kronofogden genom ett samlingslån/ omstartslån.
 • Behöver jag ha medsökande för att få omstartslånet beviljat?
  I vissa fall så kan det vara ett krav att ha en medsökande, exempelvis om du har aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Om du inte har skulder hos Kronofogden så är det inget krav för att ha medsökande för att få ett omstartslån beviljat.
bottom of page